Zelf de tochtstrip raamkozijn vervangen?

tochtstrip raamkozijn vervangen

Je komt tot de conclusie dat er tocht door de kieren bij het raamkozijn te voelen is. Dan is het de hoogste tijd om de tochtstrip raamkozijn vervangen voor een nieuw exemplaar. Vaak gebeurt dit wanneer de rubbers te lang zitten en hierdoor slijtage vertonen. Hier kan je niks tegen doen, maar vervangen hiervan kost ook geen moeite noch tijd.

tochtstrip raamkozijn vervangen

Een tochtstrip of tochtrubber zorgt ervoor dat er geen tocht meer naar binnen kan komen. Bovendien zorg je er direct voor dat vocht ook geen kans van schijn krijgt wanneer je de tochtstrip op de juiste manier hebt gemonteerd. 

 

Eenvoudig zelf vervangen

 

Voor het vervangen van een tochtstrip voor het raamkozijn is geen kennis nodig. Het kan immers maar op één manier gemonteerd worden. Wanneer je ziet dat er beschadiging is door slijtage of een andere reden, dan kan je dit gerust zelf vervangen. Online zijn er meer dan genoeg exemplaren welke te bestellen zijn. De standaard maten zijn verkrijgbaar, maar ook afwijkende varianten kan je gerust vinden. 

 

Vaak wordt een tochtstrip gemaakt van TPE rubber. Dit is rubber wat verhit kan worden om vervolgens een andere vorm te krijgen. Ideaal materiaal aangezien het altijd zijn vorm zou houden zodat jouw woning tochtvrij zal blijven. Bovendien is het bestellen van nieuwe rubbers zeer voordelig. Let er overigens wel op dat je de juiste afmetingen besteld. Alleen daarmee zal jouw woning beschermd blijven.