Raamfolie voorkomt de glurende buren

Raamfolie

Wanneer je een woning hebt gekocht met bijvoorbeeld veel ramen of een deur met vooral glas, lijkt dit in het begin misschien geen probleem of zelfs leuk. Mensen die echter van privacy houden en niet overal alles hoeven te zien, kunnen dit al echter snel vervelend gaan vinden. Om nou echter de volledige deur te vervangen of een uitgesneden stuk karton voor het raam te zetten klinkt ook niet als de ideale optie. Het aanschaffen van raamfolie zou in dit geval een goede stap kunnen zijn.

Wat houdt raamfolie in?

De vraag is nu eigenlijk: wat is raamfolie dan precies? Raamfolie wordt over het algemeen op glas aangebracht, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Het wordt niet alleen voor huizen gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor auto’s of boten. Er bestaat naast ‘normale’ raamfolie ook zonwerend raamfolie en raamfolie die decoratief kan worden gebruikt. Alhoewel er ook bedrijven bestaan die de raamfolie kunnen plaatsen, zijn er genoeg pakketten die er voor zorgen dat jij zelf aan de slag kunt.

Raamfolie

Meer dan alleen bescherming

Raamfolie kan dus zorgen voor meer privacy. Je kijkt er niet doorheen, maar lichtval dringt er nog steeds doorheen en het ziet er een stuk mooier uit dan een donker materiaal op het raam plakken. Nog steeds te saai? Geen probleem. Veel bedrijven leveren gepersonaliseerde raamfolie. Zo kun je bijvoorbeeld folie bestellen waar jouw huisnummer uitgesneden is, of zelfs raamfolie met volledige teksten of afbeeldingen. Voor veel mensen is raamfolie een ideale oplossing, die zorgt voor zowel privacy, als decoratie als lichtdoorval.