Wat zijn de mogelijkheden met een mobiliteitskaart?

Eindelijk is het zover. We zijn niet meer verplicht om vanuit huis te werken en mogen weer naar kantoor. Dit zal betekenen dat het openbaar vervoer weer meer gebruikt gaat worden. Ook zullen de reiskosten weer bijgehouden moeten worden. Een goede oplossing hiervoor is om gebruik te maken van een mobiliteitskaart. In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden van een mobiliteitskaart.

Wat is een mobiliteitskaart?

Een mobiliteitskaart wordt gebruikt om gebruik te maken van alle mogelijke vormen van vervoer. De werkgever kan zelf bepalen van welke vervoersmiddelen de werknemers gebruik mogen maken. Van de trein tot aan de taxi. Daarnaast is het ook mogelijk om met een mobiliteitskaart te tanken of om te parkeren. Alle kosten die worden gemaakt voor zakelijke reizen worden met deze mobiliteitskaart bijgehouden. 

De trein

De trein is één van de meest gebruikte manieren om naar werk te reizen. Het voordeel van reizen met de trein is dat er geen kans is op file of eventuele parkeerkosten. Daarnaast draag je ook bij aan het milieu. De trein is namelijk een stuk duurzamer dan reizen met de auto. Het nadeel is wel dat het tijdens spitsuren enorm druk is en er een kans is dat je niet kan zitten. Dit kan erg vervelend zijn als je de hele dag hard hebt gewerkt. 

De bus

Een ander vervoersmiddel dat veel gebruikt wordt is de bus. Het fijne aan de bus is dat je afhankelijk van je eindbestemming vaak de hele rit kan blijven zitten. Je hoeft meestal niet over te stappen en je hebt de tijd om lekker te ontspannen. Het nadeel is wel dat de bus gewoon deelneemt aan het verkeer. Er is dus kans dat je reis vertraging oploopt of dat de bus later aankomt op het busstation. 

Ben je geïnteresseerd in een mobiliteitskaart voor jouw werknemers? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.reisbalans.nl.