Een t rijbewijs, wanneer heb je dit nodig?

t rijbewijs

Wat is een t rijbewijs, en wanneer heb jij dit type rijbewijs nodig voor werk of je privésituatie. Een T rijbewijs is een type rijbewijs, de T staat voor trekker- of tractorrijbewijs. Met bepaalde voertuigen heb je een rijbewijs nodig om op de openbare weg te rijden. De voertuigen onder andere zijn: tractor, landbouwvoertuig, bosbouwtrekker. Maar ook voor voertuigen met een lage snelheid zoals: veewagens, landbouwmachine of SRV-wagen. Twijfel jij of jij een T rijbewijs nodig hebt, overleg dan met het opleidingscentrum en vraag advies of een spoedles aan. Heb jij je rijbewijs gehaald voor 1 juli 2015 kijk dan of er uitzonderingen of overgangsregelingen voor jouw situatie gelden.

t rijbewijs

Welk type rijbewijs heb jij nodig?

Een T rijbewijs is zeer geschikt voor mensen die in de landbouwsector werken of bijvoorbeeld privé vaak met de trekker of tractor de op de openbare weg moeten rijden. Dit type rijbewijs is snel en gemakkelijk gehaald en als laatste stap neem je een praktijkexamen af bij het CBR. Het opleidingscentrum heeft professionele rij instructeurs die jou rustig en veilig kunnen begeleiden terwijl jij, je rijbewijs haalt. Bij het CBR kan je ook je gezondheidsverklaring regelen, dit is een verklaring die jij invult waarbij je vragen beantwoord over je gezondheid. Je krijgt theorie- en praktijklessen, je kunt de theorielessen zelf volgen en je voorbereiden op het examen.

De theorielessen bestaan uit de verkeersregels die gelden voor onder andere een tractor en dit type motorvoertuigen, en richtlijnen in het verkeer die jij moet weten als je op de openbare weg wil rijden. Wil jij weten hoe lang het duurt voordat je het rijbewijs op zak hebt, of heb je vragen of een T rijbewijs wel het geschikte rijbewijs is voor jou. Vraag dan meer informatie aan of neem contact op per e-mail of telefonisch voor advies en stel je vragen of kijk op de website.