Wat is Click Through Rate?

Als je meer bezoekers naar je website wilt sturen, dan kun je gaan adverteren op Google, via Google Ads. Je betaalt dan om jouw website bovenaan Google te laten verschijnen als er gezocht wordt op het zoekwoord wat te maken heeft met jouw product of dienst. Als de advertentie online staat, moet je die ook gaan analyseren om te kijken of de advertentie zijn werk doet. Je krijgt dan te maken met de Click Through Rate, afgekort CTR. Hiermee kun je zien of de advertentie winstgevend genoeg is. Hoe? Er wordt weergegeven hoe vaak er op jouw advertentie is geklikt in verhouding tot hoeveel mensen jouw advertentie hebben bekeken. Maar hoe bereken je nou de CTR? Dat lees je hieronder!

 

CTR berekenen

Het is heel simpel om de CTR te berekenen. Je deelt namelijk het aantal klikken door de aantal vertoningen en dat doe je dan maal 100. Een gemiddelde campagne moet rond de 2%, 3% procent draaien. Is het percentage hoger? Dan is dit alleen maar goed. Zit het percentage eronder? Dan moet je de advertentie waarschijnlijk aanpassen. Daarom is het belangrijk om de Click Through Rate goed in de gaten te houden, om zo je advertentie eventueel aan te passen als de CTR niet goed is.

 

DoubleSmart

Vind je het zelf lastig om te adverteren via Google Ads? Dan kun je dit uit laten besteden aan DoubleSmart. Dit bedrijf is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe een juiste advertentie opgezet moet worden. De Google Ads specialisten die dit doen hebben hier ervaring mee en zij zijn constant bezig met het maken van advertenties. Hun enige doel is om de advertentie voor jou zo winstgevend mogelijk te maken. Het kost wel extra geld, maar je bent sowieso al geld kwijt aan het adverteren. Het is beter om extra geld te betalen voor een winstgevende advertentie dan minder geld kwijt zijn aan een advertentie die niet succesvol draait. En als de advertentie goed draait, haal je dit geld er zo weer uit. Wil je naast de Google Ads uitbesteden ook andere taken uitbesteden? Dat kan!

 

Linkbuilding uitbesteden

Naast het uitbesteden van Google Ads, kun je namelijk ook de linkbuilding uit laten besteden aan DoubleSmart. Heb jij moeite met linkbuilding of wil je hier niet veel tijd aan kwijt zijn? Schakel dan DoubleSmart in. Je zult merken dat je hierdoor meer bezoekers krijgt. DoubleSmart is trouwens ook helemaal thuis in sociale media marketing en alles daaromheen. Ze hebben een heel team werken dat zich bezighoudt met de laatste sociale mediatrends om er zo voor te zorgen dat de marketing van bedrijven op rolletjes loopt. Ben jij klaar om je website winstgevend te maken? Laat bovenstaande taken dan uitbesteden!