3 inspirerende voorbeelden van lichtreclame

lichtreclame

An illuminated blank billboard at night

3 lichtreclame voorbeelden

Lichtreclame is een krachtige manier om de aandacht te trekken, je merkbekendheid te vergroten en de identiteit van je bedrijf te versterken. Met innovatieve technologieën en creatieve ontwerpen kun je als bedrijf opvallen in de nacht en een blijvende indruk achterlaten op je publiek. Hier zijn drie voorbeelden van lichtreclame die inspireren en laten zien hoe effectief deze marketingtool kan zijn.

1. Times Square

Als het gaat om indrukwekkende lichtreclame, is Times Square in New York City de onbetwiste koning. Bekend om zijn felverlichte billboards en elektronische displays, is Times Square een symbool geworden van de energie en opwinding van de stad. Hier vind je een schat aan reclame van enkele van ’s werelds grootste merken, die de skyline verlichten en de straten verlevendigen met kleurrijke en dynamische boodschappen. Of het nu gaat om reclames voor Broadway-shows, nieuwe productlanceringen of internationale campagnes, Times Square biedt een meeslepende ervaring van licht en reclame die de aandacht van miljoenen mensen trekt.

2. Coca-Cola

Een ander iconisch voorbeeld van effectieve lichtreclame is het Coca-Cola-bord in Kings Cross, Sydney. Dit monumentale bord, dat al sinds 1974 op zijn plaats staat, is een geliefde bezienswaardigheid en een integraal onderdeel geworden van de stad. Met zijn opvallende rood-witte kleurenschema en kenmerkende lettertype, straalt het Coca-Cola-bord een tijdloze charme uit die generaties lang heeft weten te betoveren. Het bord, dat ’s nachts oplicht en een welkomstgroet biedt aan voorbijgangers, heeft een blijvende indruk achtergelaten en symboliseert de kracht van lichtreclame om een merk te definiëren en te versterken.

3. Neon Museum

Het Neon Museum in Las Vegas is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van neonverlichting en lichtreclame. Gelegen in het hart van de stad van het licht, herbergt het museum een schat aan vintage neonborden en reclame-uitingen die ooit de straten van Las Vegas verlichtten. Van oude casinoborden tot reclames voor beroemde hotels en restaurants, het Neon Museum biedt een fascinerende kijk op de evolutie van lichtreclame en de rol ervan in de popcultuur. Bezoekers kunnen door een doolhof van glinsterende borden wandelen en een reis maken door de tijd terwijl ze de iconische reclames van weleer bewonderen.

Lees ook: Online reclame maken voor je bedrijf.