Je bestelbus beveiligen? Dit zijn de mogelijkheden

Versnellingsbaksloten

Een bestelbus is voor veel ondernemers van cruciaal belang om hun werk te kunnen doen. Dus het is belangrijk dat de bestelbus niet gestolen wordt en de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. Dat kun je doen door de bus op verschillende manieren te beveiligen. In dit artikel vertellen we je wat de mogelijkheden zijn om dat te doen.

Versnellingsbaksloten

Versnellingsbaksloten

Versnellingsbaksloten zijn bij uitstek het preventiemiddel om te voorkomen dat dieven er met je bestelbus van doorgaan. Het slot zet de versnellingspook namelijk op slot, waardoor schakelen niet meer mogelijk is. Wanneer je op pad gaat doe je de sleutel in het slot en kun je weer schakelen. Je kunt de sleutel er alleen uithalen als het slot weer op slot zit. Als je de sleutel in je hand hebt weet je dus dat je je bestelbus veilig hebt achtergelaten.

OBD beveiliging

Hackers kunnen via het OBD systeem de software van je bus uitlezen en nieuwe sleutels inleren. Met OBD sloten voorkom je dat inbrekers bij het OBD systeem kunnen komen. Het slot beveiligt de OBD stekker waardoor het inleren van nieuwe sloten praktisch onmogelijk wordt.

Motorkapsloten

Helaas hebben veel bestelbussen een motorkapvergrendeling die eenvoudig is open te breken. Het nadeel hiervan is dat waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden relatief eenvoudig gestolen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen zoals de accu. Met een professioneel motorkapslot voorkom je dat de motorkap eenvoudig kan worden opengebroken en bescherm je de waardevolle onderdelen.

Laadruimtebeveiliging

Een bestelbus is niet het enige waardevolle waar criminelen het op hebben gemunt. Het komt regelmatig voor dat ze niet de bus stelen, maar de waardevolle lading die zich in de laadruimte bevind. Denk aan waardevol gereedschap of elektronische onderdelen voor machines.

Met Laadruimtebeveiliging verklein je de kans aanzienlijk dat de laadruimte wordt opengebroken en je waardevolle spullen worden meegenomen. De sloten in de laadruimte ontgrendeld je via een slot dat in de bestuurderscabine wordt gemonteerd. Je opent het slot dus van binnenuit, waardoor het openbreken van de laadruimte vanaf de buitenzijde van het bus een stuk lastiger wordt.

Gebruik je gezonde verstand

Naast de vele mogelijkheden die je hebt om je bestelbus te beveiligen, kun je diefstal van je bus of waardevolle spullen voorkomen door je gezonde verstand te gebruiken. Parkeer je bus bijvoorbeeld niet op een afgelegen plek en laat waardevolle spullen niet in het zicht staan. Met dit soort eenvoudige aandachtspunten verklein je de kans op diefstal al aanzienlijk.