Beste persoonlijke lening

 

Een persoonlijke lening is een vorm van een aflopend krediet. Bij een persoonlijke lening leen je een van tevoren vastgesteld bedrag dat je binnen een bepaalde looptijd weer moet aflossen. Het rentepercentage van een persoonlijke lening staat gedurende de hele looptijd vast en je betaald in vaste termijnen terug.

img-woz-krediet (1)

Het is niet mogelijk om geld op te nemen dat je net hebt afgelost waardoor het een stuk minder flexibel is dan een doorlopend krediet maar je weet wel waar je aan toe bent. De hoogte van de lening hangt af van je inkomen en je persoonlijke omstandigheden. Ook word er vaak een toetsing gedaan bij het BKR. De rente bij een persoonlijke renten is vaak hoger dan die van een doorlopend krediet dit komt vanwege de extra zekerheid dat je het terug betaald.

 lening

De Looptijd

 

De looptijd van een persoonlijke lening varieert van 6 tot 72 maanden. Voordat je een persoonlijke lening afsluit is het erg verstandig om bij verschillende banken een offerte aan te vragen. Zo kan je zien waar je het kortst of het goedkoopst kan lenen. Een belangrijke regel voor de looptijd is dat het niet verstandig is de lening langer dan de looptijd van het aangeschafte goed te laten lopen.

img-doorlopend-krediet (1)

Lees hier meer over de beste persoonlijke lening