Oude TL armaturen worden vaak vervangen door LED Panelen wanneer ombouwen niet mogelijk is. LED Panelen zijn vaak verkrijgbaar in standaardmaten die 1-op-1 vervangbaar zijn met oude armaturen.

Kwaliteitskenmerken

Op internet worden veel verschillende LED Panelen aangeboden. Daardoor is het mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als u LED Panelen wilt aanschaffen, houdt dan rekening met kwaliteitskenmerken. Hieronder worden de kwaliteitskenmerken uitgelegd.

LED driver

De kwaliteit van verlichting wordt voor een groot deel bepaald door de LED driver.  Als u niet kiest voor een kwalitatieve driver, kiest u geen betrouwbaar lichtsysteem. De plaats van de driver is afhankelijk van het armatuur. De driver kan zowel intern, als extern zijn geïnstalleerd. LED Panelen zijn dun van aard. De warmte binnen een paneel kan daarom slecht worden afgevoerd. Kies daarom voor een externe driver bij aanschaf van een LED paneel.

Levensduur

Een LED in een LED paneel is makkelijk in staat om 50.000 uur te branden. De levensduur die vermeld wordt op een LED paneel is grotendeels afhankelijk van de LED driver en de mate waarin het LED paneel warmte kan afvoeren. Wanneer een levensduur lager dan 50.000 uur wordt gecommuniceerd, kunt u zich afvragen of de kwaliteit goed is.

Led panelen

Garantie

Door de lange levensduur is een garantie van minimaal 5 jaar gewenst.

Koeling

De elektronische componenten binnen een LED paneel zorgen voor warmte. LED’s zijn niet bestendig tegen warmte. Daarom is de warmteafvoer of de koelelementen een belangrijke factor. Kies daarom voor LED Panelen met aluminium behuizing. Deze behuizing zorgt dat de warmte in de LED panelen goed wordt afgevoerd.

Efficiëntie

De lumen/Watt verhouding geeft weer hoe efficiënt LED panelen zijn. Hoe hoger het aantal lumen per Watt, des te hoger is de efficiëntie.  Wanneer een LED panelen een efficiëntie van lager dan 100 heeft, betekent dit vaak dat er gebruik wordt gemaakt van een oudere generatie LED’s.

Led panelen

Lumeco LED Panelen

De LED Panelen van Lumeco voldoen aan alle kwaliteitseisen als hierboven beschreven. De LED Panelen zijn voorzien van Samsung LED’s en worden gecombineerd met Osram drivers.