Een letselschadeadvocaat voor arbeidsongeval

hijink-advocaten-logo

In Nederland vinden er ieder jaar meer dan 200.000 ongevallen op de werkvloer plaats. Deze ongevallen hebben letsel als gevolg. Als je door een ongeval blijvend letsel als gevolg hebt heeft dit natuurlijk een grote impact. Wat is nu een arbeidsongeval en welke stappen worden er ondernomen als je door een ongeval tijdens het werk blijvend letsel oploopt? Een letselschadeadvocaat arbeidsongeval kan jou hiermee uitermate goed helpen. 

 

Wat houdt een arbeidsongeval nu eigenlijk in? 

Een arbeidsongeval is een ongeval die tijdens het werk of op de werkvloer plaatsvindt. Bij een arbeidsongeval kun je denken aan een schilder die van een steiger afvalt en zijn rug bezeerd of een koerier die een ongeluk krijgt maar een letselschadeadvocaat arbeidsongeval kan ook helpen bij een werknemer die door slechte werkomstandigheden een burn out heeft gekregen. 

 

De top 5 meest voorkomende ongevallen zijn:

  1. Vallen van hoogte 29%
  2. Contact met bewegende delen van een machine 22%
  3. Vallende objecten 13%
  4. Aanrijdingen van een voetganger door een voertuig 4,4%
  5. Beknelling tussen een machine en een ander object 4,2%

 

Een arbeidsongeval wat nu?

Als je een arbeidsongeval hebt gehad en hierdoor letsel opgelopen hebt kun je veel op je af krijgen. Een letselschadeadvocaat arbeidsongeval kan jou bijstaan bij de vervolgstappen die er ondernomen moeten worden. In de meeste gevallen komen de twee desbetreffende partijen er samen uit maar een arbeidsongeval kan ook juridische gevolgen hebben. Bij dit juridische traject kan de advocaat jou ook uitermate goed bijstaan.