Wanneer het tijd wordt om een advocaat in te schakelen

Als bedrijf kun je tegen en aantal situaties aanlopen waarin het niet haalbaar is om het zelf op te lossen. Maar wanneer kom je op het punt dat je als bedrijf toch maar een advocaat moet inschakelen voor advies? Of wat als je als werknemer tegen problemen aan loopt en hiervoor een advocaat nodig hebt. Een advocaat kan zeer goed advies geven omdat zij simpelweg erg goed op de hoogte zijn van de wetgeving. We noemen 3 situaties waarbij het goed kan zijn om te overwegen om contact op te nemen met een advocaat. Er zijn uiteraard veel meer situaties maar wist je dat je hiervoor ook advies kunt krijgen van een advocaat?

  • Niet betalende klanten

Het kan voorkomen dat je als ondernemer in een situatie komt waarbij je te maken krijgt met een niet betalende klant. In de meeste gevallen loopt dit eerst behoorlijk hoog op voordat er pas stappen worden ondernomen. Mocht het zover zijn opgelopen dat er hoognodig actie ondernomen moet worden, kan het verstandig zijn om een bodemprocedure te starten. Een advocaat kan hierbij het juiste advies geven tijdens een bodemprocedure over conservatoir beslag leggen, executoriaal beslag etc. Tijdens een situatie zoals hierboven besproken kun je het beste kiezen voor een advocaat die gespecialiseerd is in beslaglegging. 

  • Problemen met contracten

Wanneer er situaties zijn waarbij je beroep moet doen op afspraken die staan vermeld in een arbeidsovereenkomst is het van belang dat je precies weet wat er allemaal vermeld staat in dit arbeidscontract en wat daarbij komt kijken. Ook is het handig om je te laten informeren over wat er verplicht in een arbeidsovereenkomst hoort te staan. Een advocaat arbeidsrecht is gespecialiseerd in arbeidsovereenkomsten en kan je op de hoogte stellen van een aantal voorwaarden. Het is nooit verkeerd om je arbeidsovereenkomst eens te laten screenen door een advocaat en vragen te stellen die je hebt. 

  • Bouwplannen

Vaak zie je bij de eerste plannen van een aannemer een duidelijk overzicht van de bouwtijd. Hierin wordt omschreven hoe lang de bouwtijd zal zijn, hier moet je rekening houden met verschillende aspecten die er voor kunnen zorgen dat de bouwtijd langer gaat duren. Soms komt het voor dat de bouwtijd verlengd moet worden omdat het niet haalbaar blijkt door omstandigheden. Je goed laten informeren over het verlengen van een bouwtijd is van belang. Als er niet aangetoond kan worden dat de bouwtijd verlengd wordt met een goede reden waarbij onmacht of iets dergelijks een rol speelt kan het zijn dat de aannemer een boete verschuldigd is. Laat je hierover dus ook goed informeren door een bouwrecht advocaat.

Nu zijn er hier maar 3 situaties omschreven waarbij het van belang kan zijn om eens contact op te nemen met een advocaat die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Er zijn nog tientallen andere situaties waarbij je zou kunnen overwegen om contact op te nemen met een advocaten kantoor. Zorg ervoor dat je contact opneemt met een advocatenkantoor die gespecialiseerde advocaten hebben in het rechtsgebied waar jij advies of hulp voor nodig hebt.