Administratie

Als uitzendbureau zijn er heel veel werkzaamheden die gedaan moeten worden. Naast dat het belangrijk is om werkgevers samen te brengen met nieuwe werknemers, zijn er nog heel veel andere taken die op de planning staan. Denk bijvoorbeeld aan de backoffice: oftewel het verwerken van loonbetalingen, facturatie, het afsluiten van arbeidscontracten en ga zo maar verder. Er gaat hier een hoop tijd in zitten. Tijd wat ook gebruikt had kunnen worden voor het vinden van nóg betere kandidaten voor een baan of het aanbrengen van nieuwe opdrachtgevers.

De oplossing: payroll voor uitzendbureaus

Waarom zou u moeilijk doen als het makkelijk kan?! Wilt u meer tijd overhouden én wilt u bovendien minder werkgeversrisico’s hebben? Dan is het een goed plan om samen te werken met een payrollorganisatie. Een payrollorganisatie neemt uw administratieve en financiële werkzaamheden over. Zo kunt u zich zelf focussen op hetgeen wat u het beste kan: het uitzenden en detacheren van klanten.

Administratie

Werkgeversrisico’s

Zoals we het al even hebben aangekaart zorgt een payrollorganisatie ervoor dat uw werkgeversrisico’s worden beperkt. Het juridisch werkgeverschap van een uitzendbureau wordt overgenomen. Is een uitzendkracht (langdurig) ziek? U loopt dan geen risico. Verder hoeft u ook geen verzekeringen te betalen.

Kosten payroll

Voor niets gaat de zon op. Er zijn natuurlijk wel kosten waar u rekening mee moet houden als u als uitzendbureau gebruik wilt maken van payroll. Vraag bij een payrollorganisatie de kosten op en u ontvangt een offerte waardoor u inzicht krijgt in de diverse kosten. Let erop dat tijd geld is, dus bereken voor uzelf of het inderdaad voordelig is om samen te werken met een payrollorganisatie als uitzendbureau.

Meer weten over payroll voor uitzendbureaus?

Wilt u ook graag samenwerken met een payrollorganisatie? Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op en we vertellen u graag meer.