Je visie delen? Een franchise beginnen

Een franchise beginnen: de perfecte formule voor zowel doorgewinterde ondernemers als avontuurlijke beginners. Als franchisenemer ga je nog steeds zelfstandig te werk, maar voor een grotere organisatie met – vaak – al een bekende handelsnaam. Denk bijvoorbeeld aan HEMA of Albert Heijn. Het werken onder een franchisegever betekent dat je deelneemt aan een groter geheel, je dient dus rekening te houden met een bedrijfsvisie. Als je dat geen probleem vindt, biedt de franchisewereld veel mogelijkheden.  

Een franchise beginnen is vakmanschap

Het grote voordeel aan het ondernemen in een franchise is dat je direct zeker bent van een inkomen. Wanneer je zelf een bedrijf start dien je rekening te houden met het feit dat je nog geen gebouw, personeel of klanten hebt. En zo dus ook geen omzet. Een franchise komt met naamsbekendheid, wat een vast klantenbestand met zich meebrengt. De grote organisatie bepaald in hoeverre jij vrijheid hebt om je eigen gang te gaan, maar in het algemeen worden zaken als huisstijl en promotiemiddelen hogerop bepaald. Het ondernemen stopt hier uiteraard niet.  

Alleen voor de harde werker

Ondanks dat je rekening dient te houden met vastgelegde zaken, is een franchise beginnen alleen voor echte ondernemers. Jij houdt namelijk de naamsbekendheid van jouw bedrijf hoog. Zonder goed ondernemerschap en een vriendelijke houding tegenover de klant, zal de onderneming niet lang bestaan. Je bent daarom ook zelf aansprakelijk voor eventuele verliezen. Franchisenemer zijn is niet voor de poes!