Afscheid collega? Drie redenen waarom kunst het beste cadeau is

Afscheid collega

Een afscheid collega is altijd een gelegenheid waar herinneringen aan het verleden en kijken naar de toekomst worden gemengd. Jullie hebben een belangrijk deel van jullie levens met elkaar doorgebracht en samengewerkt. Tegelijkertijd slaat je collega nu een andere weg in, misschien bij een nieuwe werkgever of als pensionaris. Om waardering uit te spreken, om aan te geven dat je trots bent en om succes te wensen is een gepast cadeau nodig om dit afscheid van je collega echt speciaal te maken. En dat doe je om de onderstaande drie redenen met kunst.

Met kunst maak je het afscheid collega onvergetelijk

Al sinds we het kunnen, maken we kunst en vanaf het moment dat de eerste beeldhouwer, schilder, pottenbakker of bronsgieter opstond, wordt er aan kunst bijzonder veel waarde gehecht. Door kunst als cadeau te geven bij een afscheid collega, maak je dit direct speciaal en onvergetelijk. Want het cadeau dat je geeft zal aan de muur komen te hangen, in de vitrinekast worden gezet of in de tuin worden geplaatst, op een plek waar deze zichtbaar is en bewonderd kan worden. Elke keer dat je collega hier naar kijkt wordt deze herinnerd aan de mooie tijd bij jullie bedrijf. Een kunstgeschenk maakt de gelegenheid onvergetelijk.

Diverse mogelijkheden

Kunst is tijdloos

Vandaag de dag is kunst nog steeds een belangrijk deel van onze samenleving, maar dat is het al millennia lang. In de steentijd werden er al beelden gekerfd en rotstekeningen gemaakt. Kunst is tijdloos en geef je bij het afscheid van je collega een goed kunstvoorwerp cadeau, dan zal dit niet alleen door de collega die weggaat worden bewonderd, maar wordt het generaties door. Een schilderij, beeld, schaal of ander kunstvoorwerp dat je nu geeft heeft de potentie om over honderden jaren nog steeds bekeken te worden. Net als dat we nu ook oude voorwerpen bewonderen bij iemand thuis of in een museum. Kunst is tijdloos en kan generaties lang emoties blijven opwekken.

Kunst is persoonlijk

Een laatste reden waarom kunst voor een afscheid van een collega een ideaal cadeau is, is omdat je er een persoonlijke boodschap mee uitdraagt. Met een kunstvoorwerp kun je niet alleen aangeven dat je iemand waardeert, maar ook waarom. Is het teamwork, zijn het de persoonlijke prestaties, de goede ideeën of is het de positieve instelling die je aan deze persoon zo waardeert? Je zegt het door hier een passend kunstwerk bij uit te kiezen. Je kunt het dan nog persoonlijker maken door er een plaatje op te laten bevestigen, met een datum en een wens of uitspraak.

Maak dit afscheid speciaal

Het is dus wel duidelijk dat je met één kunstwerk bijzonder veel kunt zeggen. Bezoek dus een aantal galerieën, beoordeel de smaak van de collega en kies een cadeau uit waarmee je dit afscheid van je collega echt speciaal maakt. Een kunstvoorwerp is persoonlijk, attent en waardevol en dat zal je collega nooit vergeten. Zo zorg je voor een waardig afscheid van je collega. Zoek je zelf zo een bijzonder kunstvoorwerp? Op https://www.artihove.nl/ vind je een groot aanbod.

Artistiek