Zo kies je de juiste business intelligence tool

business intelligence

Wil jij business intelligence in je bedrijf gaan inzetten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede business intelligence tool hebt. Alleen waar kun je nu een goede business intelligence tool vinden en hoe weet je dat dit de juiste tool is voor jouw bedrijf? In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het kiezen van de juiste business intelligence tool.

  1. Vraag je gebruikers om feedback

business intelligence

Een belangrijke tip bij het kiezen van een business intelligence tool is het vragen van feedback aan je gebruikers. Zij zijn uiteindelijk de personen die met deze tool moeten werken en het is dan ook belangrijk dat hij voor hen geschikt is. Als je al een business intelligence tool gebruikt, kun je je gebruikers vragen waar zij nu tegenaan lopen en wat ze graag zouden willen zien bij een nieuwe business intelligence tool.

Gebruik je nog geen business intelligence tool? Dan is het alsnog slim om je gebruikers om feedback te vragen. Wellicht weten zij al wat ze graag in de tool zouden willen hebben. Stel hen daarom vragen over rapportages, dashboarding, analyses en performance management.

business intelligence

  1. Test!

Ook als je na het vragen aan feedback aan je gebruikers een uitgebreide wensenlijst hebt, kan het lastig zijn om in één keer een tool te vinden die hieraan voldoet. Wellicht voldoen meerdere tools hieraan of beschikken verschillende tools over bijna alle eisen. Hoe kies je dan de juiste business intelligence tool uit? Juist, door te testen! Vaak kun je business intelligence tools gratis proberen en zo testen welke tool het beste bij jouw bedrijf past.