Zien wie er voor de poort of deur staat

Garagedeur

Ongewenst bezoek is nooit fijn. En dat is het maar beter dat je ze op afstand kan houden. Met een intercom systeem zie jij weer er voor jou deur of poort staat. Ook kan er via de intercom met de bezoekers gesproken worden. Niet elk niet bekend gezicht is namelijk ongewenst bezoek. Maar een intercom geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld de persoon te vragen wat hij of zei komt doen. Misschien heeft die wel een pakketje van je bet bestelde schoenen of is het een klant die op bezoek komt.

Voor bedrijven en particulieren

Voor zowel bedrijven als particulieren kan een intercom systeem heel erg zijn. Ligt jouw bedrijfspand namelijk op een terrein met een omringende parkeerplaats en heb je liever dat niet iedereen die parkeerplaats op kan komen? Dan zou je dus een intercom bij de parkeerplaats kunnen plaatsen. Dit geeft je de mogelijkheid om de persoon te zien en eventueel te vragen wat hij of zei komt doen. De bezoekende persoon kan in zijn of haar geval bellen waarna jij, of iemand van de receptie of beveiliging, een seintje krijgt dat er iemand voor de poort staat. Ook voor particulieren is dit dus er handig. Zeker als jij een wat groter omringend terrein om je huis heen hebt. Je kunt het als het ware zien als een deurbel op afstand. Het voorkomt dat iemand meteen aan je voordeur staat en al je terrein is opgekomen.

Verschillende intercom systemen

Er zijn verschillende intercom systemen. Zo is er ook een draadloos intercom waarvoor, zoals het eigenlijk al zegt, geen bekabeling hoeft worden aangelegd. Het draadloze intercomsysteem werkt namelijk via de telefoon. Afhankelijk van de wensen en behoeften kan er dus een passend intercomsysteem worden aangelegd. Het zorgt namelijk voor een extra stukje veiligheid voor jouw terrein en iedereen die zich daarop bevindt.