YouTube

YouTube

Youtube is een platform waarop mensen video’s kunnen maken en plaatsten. De zogenaamde content creators, kunnen op deze manier een bepaald publiek aantrekken, dit zijn hun abonnees. Video’s kunnen tegenwoordig bijna alle lengtes hebben die je kunt bedenken. Er zijn ook films en documentaires beschikbaar op het platform tegen vergoeding. YouTube haalt een groot deel van de omzet uit advertenties die op het platform geplaatsts zijn. Om nog meer te verdienen heeft YouTube een nieuwe functionaliteit toegevoegd waardoor het mogelijk is om geen advertenties meer te zien. Dit kost ongeveer 10 euro per maand en heeft nog een aantal andere functionaliteiten die de gratis versie van YouTube niet heeft.

 

Content

Er wordt content gemaakt over alle onderwerpen die je kan bedenken. De creativiteit van de creators zijn verantwoordelijk voor het materiaal op het platform. Onderwerpen kunnen verschillen vanaf vegan gezichtsverzorging, tot ruimtevaart en televisieseries die geanalyseerd worden. YouTube hanteert een aantal richtlijnen waar de creators zich aan moeten houden om een goede positie op het platform te mogen houden. Als een creator zich niet aan de richtlijnen houdt kunnen er straffen uitgedeeld worden.

 

Verdiensten

YouTubers kunnen goed verdienen aan het platform en de advertenties die op het platform staan. Dit gaat evenredig met hoe vaak een video bekeken wordt. Creators kunnen echter ook de bekendheid die ze hebben opgebouwd gebruiken om zelf te adverteren. Zo kan een beauty specialist een video maken over vegan gezichtsverzorging en daar een specifiek product bespreken.