Welke voordelen heeft het registreren van een merknaam?

Een merknaam registreren biedt bescherming en beperkt daarmee risico’s. Het registreren van een merknaam is niet verplicht, maar is zeker aan te raden. Wanneer je al jarenlang een bedrijf hebt zonder de merknaam vast te leggen, kunnen mensen gebruik maken van jouw succes. Een voordeel van merknaam registratie is dat het juridische bescherming biedt. Dit houdt in dat andere bedrijven geen inbreuk kunnen doen op jouw merk. Een merknaam die ongeveer op jouw merknaam lijkt kan zich dan bijvoorbeeld niet registreren. Het is dus niet mogelijk om mee te liften met jouw succes. Een ander voordeel van merknaam registratie is dat je hiermee een waarde opbouwt. 

Waarom een merknaam registreren?

Door een merknaam bij https://www.merkenspot.nl/ wordt je juridisch eigenaar van jouw merk. Dit stelt je dan ook in staat om in vrijheid te handelen. Wanneer je je merk niet zou registreren, kan iemand met een soortgelijke naam een merk registreren. Dit kan negatief van invloed zijn op jouw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld minder omzet maken. Door een merk te registreren maak je de rest van de wereld duidelijk wat jouw rechten zijn. Je verkleint hiermee het risico dat iemand een inbreuk doet op jouw rechten. Dit zijn enkel een aantal voordelen van merknaamregistratie. 

In welk land merknaam registreren?

Je kunt een merknaam wereldwijd registreren. Wanneer je een internationale registratie wilt doen, moet dit wel met behulp van een merkenbureau. Indien je een lokale registratie wilt doen, kan je dit in een aantal stappen zelf doen. Als je niet zeker weet in welke landen je de registratie moet doen, kan je rekening houden met een aantal regels. Het is van belang om de registratie toe te doen in het land waarin jij je bevindt. Vervolgens moet je een merknaam registreren in de landen waarin jij je producten produceert. Verder is het aan te raden om de merknaam te registreren in landen waarvan je verwacht dat zij inbreuk kunnen doen op jouw rechten.