Waarom zijn symbolen gevaarlijke stoffen zo belangrijk?

Als er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt bij een bedrijf, is het belangrijk om dit duidelijk aan te tonen met symbolen voor gevaarlijke stoffen. Maar waarom is het belangrijk om duidelijk aan te geven dat er gewerkt wordt met schadelijke stoffen en waarom kan dit niet onderling gecommuniceerd worden? Dat lees je op deze pagina. Zo lees je op deze pagina twee redenen om symbolen gevaarlijke stoffen aan te schaffen voor jouw bedrijf, indien er op jouw bedrijf gewerkt wordt met schadelijke stoffen.

Reden 1: transparantie is belangrijk
Als er met specifieke schadelijke stoffen gewerkt wordt, moet dit wel duidelijk gecommuniceerd worden. Specifieke schadelijke stoffen brengen namelijk een specifieke handelingswijze met zich mee, die te allen tijde gehandhaafd moet worden. Worden er ergens bijvoorbeeld brandbare stoffen opgeslagen, dan moet men hier voorzichtig mee omgaan en moet men dus weten dat er brandbare stoffen opgeslagen worden.

Reden 2: het is verplicht
Daarnaast is het verplicht om duidelijk aan te tonen dat er met specifieke schadelijke stoffen gewerkt wordt door middel van symbolen. Doe je dit niet als bedrijf, dan kun je hier dan ook flink voor gestraft worden.

DENIOS: voor alle symbolen die je nodig hebt

Heb je symbolen gevaarlijke stoffen nodig voor jouw bedrijf? Dan bestel je deze symbolen online bij DENIOS, marktleider op het gebied van opslag- en handlingvoorzieningen voor gevaarlijke stoffen.