Waarom is een accountant zo belangrijk voor vrijwel iedere onderneming?

Boekhoudpakket

Ondernemen, het is een prachtig vak en niet voor niets kiezen ontzettend veel mensen ervoor om een bedrijfje op te richten. Hoe gaaf is het dat je met je eigen product of dienst geld kunt verdienen? Mocht jij ook willen ondernemen en vraag jij je af wat er allemaal bij komt kijken op het moment dat je een bedrijf opricht, dan is het zeker een goede keuze om deze pagina door te nemen. Hier vertellen we je bijvoorbeeld waarom een accountant zo belangrijk is voor iedere onderneming en welke zaken je allemaal moet regelen op het moment dat je al geld verdiend met je bedrijf.

Een accountant zorgt voor structuur binnen je organisatie

Structuur is zeer belangrijk voor iedere organisatie. Mocht jij beginnen met ondernemen, dan zal je er dus voor moeten zorgen dat je structuur hebt in je organisatie. Mocht je hiervoor willen zorgen, dan is het zeker verstandig om voor een accountant te kiezen. Een accountant regelt namelijk je boekhouding. De boekhouding van je bedrijf kan je absoluut zien als de basis van je bedrijf en mocht deze niet goed staan, dan is het vrijwel onmogelijk om goed te ondernemen. Je zult precies moeten weten hoeveel geld er binnenkomt en hoe veel geld eruit gaat. Weet je dit niet, dan weet je bijvoorbeeld ook niet of je wel geld hebt om te investeren en of je überhaupt wel een gezond bedrijf hebt. Mocht jij je afvragen wat een accountant nou eigenlijk doet, dan raden we het je aan om de volgende alinea door te nemen.

De BTW-aangifte

Als ondernemer zijnde zal je voor ieder product of dienst dat je verkocht hebt BTW op je factuur moeten verrekenen. Vervolgens zal deze BTW betaald moeten worden aan de Belastingdienst. Dit is iets dat je ieder kwartaal zult moeten doen. Doe je dit niet, dan krijg je helaas flinke boetes van De Belastingdienst. Een accountant zal ervoor zorgen dat dit ieder kwartaal netjes gebeurd en dat is natuurlijk wel zo handig.

Inkomstenbelasting

Ben je de eigenaar van een eenmanszaak of een VOF? Dan keer je iedere maand winst uit in plaats van loon. Dit betekent ook dat je aan het eind van het jaar over het bedrag dat je aan winst behaald hebt belasting moet betalen. Door inkomstenbelasting te doen weet je precies wat je ieder jaar aan belasting moet betalen. Een accountant kan dit uiteraard voor jou regelen en zal jou op dit gebied volledig ontzorgen.

Loonbelasting

Ben je gegroeid met je bedrijf en heb je op een gegeven moment personeel in dienst? Dan keer je dit personeel natuurlijk loon uit. Echter zal je over dit loon ook weer belasting moeten betalen en een goede accountant zal dit iedere maand voor jou berekenen zodat jij dit vervolgens keurig over kunt maken aan De Belastingdienst en je dus niet in de problemen komt. Kortom, schakel een goede accountant via Boekzo in en weet zeker dat alles netjes geregeld wordt.