Verbouwing bij je bedrijf? Hier moet je op letten

In erg veel situaties is het nuttig om het bedrijfspand te verbouwen. Vooral wanneer het merendeel van het werk daar plaatsvindt. Als je een verbouwing aan je bedrijfspand wilt realiseren, dan is het belangrijk dat je het goed voorbereidt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je rekening houdt met andere aspecten.

Weet wat je nodig hebt

Als je een verbouwing gepland hebt staan, dan is het slim om na te denken over wat je allemaal wilt kopen. Wanneer je regelmatig met staal werkt, kan het bijvoorbeeld nuttig zijn om een kantbank te kopen. Je hoeft hierbij niet per se voor een nieuw exemplaar te gaan en kan ook kiezen voor een tweedehands model. In dat geval kun je op zoek gaan naar een kantbank te koop. Een kantbank kan je tweedehands kopen bij een ander bedrijf, maar ook bij een bedrijf dat kantbanken opknapt. Als je het risico wilt beperken, dan is het slim om voor het tweede bedrijf te kiezen.

Een andere machine waar je als metaalbewerkingsbedrijf profijt van kunt hebben, is een cnc bewerkingscentrum. Ook deze machine kan je eenvoudig tweedehands kopen.

Realiseer de verbouwing zo snel als mogelijk

Om zo min mogelijk omzet mis te lopen, is het belangrijk dat je de verbouwing zo min mogelijk tijd in beslag laat nemen. Elke dag dat er niet in het bedrijfspand gewerkt kan worden, worden er extra kosten gemaakt of minder omzet gedraaid. Zorg er daarom voor dat je de verbouwing zo min mogelijk tijd in beslag laat nemen. Je kunt een verbouwing daarom het beste ruim van te voren inplannen. Denk goed na over wat er allemaal bij komt kijken en voorkom dat de verbouwing te lang uitloopt. Naast dat je geld misloopt. kan het ook zijn dat je loyale klanten teleur moet stellen.

Zet de juiste partijen aan het werk

Om een verbouwing sneller te laten verlopen, is het slim om de juiste mannen aan het werk te zetten. Denk goed na over wat er allemaal moet gebeuren en neem ruim van te voren contact op met de partijen die nuttig kunnen zijn. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, is het slim om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Mocht je aan de late kant zijn, dan is het meestal alsnog slimmer om wat extra te betalen voor de mannen die je inzet. Dit omdat de omzet die je misloopt voor meer schade kan zorgen.

Breng je klanten op de hoogte van de verbouwing

Als je vaste samenwerkingen hebt opgebouwd, dan is het belangrijk dat je aan hen laat weten dat je te maken hebt met een verbouwing. Zij kunnen hier dan rekening mee houden in de planning en daarmee voorkom je miscommunicaties. Daarnaast is het een kwestie van een aantal telefoontjes en mailtjes. Het is een kleine moeite waar je veel gedoe mee kunt besparen. Zorg er overigens ook hierbij voor dat je het op tijd laat weten aan je klanten. Zo hebben ook zij de mogelijkheid om iets aan de planning te veranderen.