Subsidies bij aanschaf van zakelijke zonnepanelen

zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen zijn heel aantrekkelijk om zakelijk aan te schaffen. Je kan ze dan ook al in 7 jaar terugverdienen, om er dan daarna goede winst op te maken. Wie als ondernemer de ruimte heeft, kan hier het best direct mee aan de slag te gaan. Wel is het goed om de subsidies bij zonnepanelen te kennen.

Kijken naar de SDE++ subsidie

Als het gaat om een zakelijke subsidie voor zonnepanelen, dan gaat het eigenlijk altijd over de SDE++. Deze kan je 15 jaar lang gebruiken als vergoeding voor de onrendabele top van de opgewekte energie. Groene energie is namelijk duurder dan grijze energie. Met deze subsidie kan het verschil in marktprijs worden gedekt. Deze subsidie wordt gebruikt bij een aansluiting voor grootverbruik.

Kiezen voor de ISDE subsidie

Op Zonduurzaam kan je ook leren over de ISDE subsidie. Dit is de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Deze is te gebruiken voor meerdere vormen van verduurzaming. Tijdelijk vallen zonnepanelen daar ook onder. Het levert je 125 euro pr gezamenlijk piekvermogen dat je installeert op. Deze subsidie geldt wanneer je een kleinzakelijke aansluiting hebt.

Werken met de Energie-investeringsaftrek

De EIA is voor verschillende vormen van verduurzaming te gebruiken. Ook voor zonnepanelen is dit mogelijk. Het levert een fiscaal voordeel op aanschaf- en montagekosten van de zonnepanelen op. Er si 45,5% af te trekken met deze subsidie. Dit kan tot 11% voordeel opleveren. Wanneer je inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt als ondernemer, kom je in aanmerking.

MIA en Vamil gebruiken

Ook subsidies zoals MIA en Vamil bieden fiscaal voordeel. MIA kan maximaal 36% investeringsaftrek opleveren, naast de gewone investeringsaftrek. Vamil laat je 75% van de investeringskosten afschrijven. Dit kan dus een flink voordeel voor elke ondernemer die aan de voorwaarden voldoet betekenen.

Andere soorten regelingen

Er zijn ook nog andere soorten subsidieregelingen. Denk aan de SE. Dit is een regeling die 15 jaar lang subsidie per opgewekte kWh biedt. Dit gaat aan de hand van de marktprijzen. Daarnaast is er nog de salderingsregeling. Het is wel zo dat deze tussen 2023 en 2031 stapsgewijs wordt afgebouwd. Deze is vooral geschikt voor de particuliere gebruiker.