Auto onderdeel

Remslangen verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. De slang is gemaakt van een flexibele rubberen slang, waarin de rem druk getransporteerd wordt met de wielophanging mee bewegende delen zoals wielremcilinders en remzadels. Rubber kan bij veroudering droogtescheuren gaan vertonen. Dit houdt in dat het onderdeel eigenlijk al vervangen zal moeten worden. Als de vezels van de mantel te zien zijn bij de uitgedroogde remslang moet het met spoed vervangen worden.

Wanneer dit vervangen wordt moet er rekening gehouden worden met de remvloeistof. Het is mogelijk dat dit weg kan lekken tijdens het vervangen, waardoor het ondertussen bijgevuld zou moeten worden. Het is simpel om het onderdeel te vervangen aangezien het op de remklauw geschroefd is die aan de andere kant op de remleiding zit die op het chassis zit. Via Autoparts is het erg makkelijk om een remslang te bestellen, door middel van het ingeven van jouw kenteken. De prijzen van de remslangen zijn vrij laag en worden altijd geleverd met een gratis vet en rem reiniger.

Remslangen op tijd vervangen

De remklauw wordt met het hydraulische remsysteem verbonden door de remslangen van jouw auto. Deze slangen zijn gevuld met remvloeistof. Regelmatig gebeurt het dat de slangen afgekeurd worden bij de APK keuring op haarscheuren die zo goed als niet te zien zijn. Dit kan erg gevaarlijk zijn als er een lekkage ontstaat. Bij het intrappen van het rempedaal wordt de druk groter in de slang. Als er dan een lekkage is zullen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden, hierdoor wordt de remweg steeds langer.

Remleiding komen in veel verschillende uitvoeringen en maten, maar er zitten altijd nippels aan het uiteinden om het te verbinden aan de remklauwen en cilinders. Het is belangrijk bij een remslang dat deze veel druk kan verdragen en dus van hoogwaardig sterk rubber is gemaakt. Autoparts heeft voor elk automerk wel onderdelen.

Remslangen