Redenen om te kiezen voor dockshelter op het laadperron

laadperron

Het is niet meer dan logisch dat bedrijven kiezen voor een dockshelter op hun laadperron. Niet alleen beschermt het tegen slecht weer, maar ook voorkomt het dat goederen nat of vies worden. Daarnaast kan energie bespaard worden doordat de temperatuur in de dockshelter beter geregeld kan worden. In deze blog leer je alle redenen kennen waarom dock shelters een goede investering zijn voor bedrijven. Op deze manier weet je zeker dat je een keuze maakt die juist is.

Geen vuile goederen meer

In de eerste plaats zorgt een dockshelter ervoor dat goederen die worden geladen of gelost niet vuil worden. Zelfs als het weer slecht is, blijven de goederen mooi. Dit betekent dat bedrijven niet langer geld hoeven te besteden aan reparaties en vervanging van vuile goederen, waardoor er geld kan worden bespaard. Dit is dan ook zeker een groot voordeel van dockshelters op het laadperron.

Beschermd tegen slecht weer

De tweede reden om voor een dockshelter te kiezen, is dat het mensen en goederen beschermt tegen slecht weer. Wanneer er geen dak boven het laadperron is, worden werknemers blootgesteld aan regen, wind en sneeuw. Niet alleen is dit slecht voor hun gezondheid, maar ook vermindert het de productiviteit. Met een dockshelter kan men beschut worden tegen het weer en hoeft men zich geen zorgen meer te maken over de gevolgen ervan.

Het besparen van zowel geld als energie

Ten slotte kan een dockshelter helpen bij het verminderen van de kosten die gemoeid zijn met het laden en lossen van goederen. Doordat de temperatuur in de dockshelter beter geregeld kan worden, kunnen bedrijven energie besparen en dus minder geld uitgeven aan verwarming of airconditioning. Dankzij deze lagere energiekosten kan er meer geld worden uitgegeven aan andere zaken die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering.

 

Al met al is het duidelijk dat dockshelters erg nuttig kunnen zijn voor bedrijven op hun laadperron.  Als je op zoek bent naar een investering die de kosten voor laden en lossen vermindert, dan is een dockshelter via een specialist als Loading Systems zeker iets om in overweging te nemen.