Over systemen die automatisch zijn

We willen allemaal dat het leven gemakkelijker wordt, hiervoor willen we minder verantwoordelijkheid en we niet constant met nieuwe vraagstukken worden belandt. Onder een van die wensen is de wens dat alles automatisch wordt. Zou het niet leuk zijn, als niets van ons verplicht was? Hoewel die toekomst nog ver weg is, zijn er in het leven nu al veel dingen automatisch. Voor bedrijven kunnen we denken aan een agv systeem, het is de software voor een automatisch geleide voertuig, dit systeem helpt de agv zijn weg te bevinden op basis van wat de werknemer heeft ingevuld. Voor klanten zijn dit vaak telefoon apps zoals een alarm.

 

Definitie van automatisch

Maar wat is automatisch eigenlijk? Je kan wel een agv systeem automatisch noemen, maar is dat het eigenlijk wel? Laten we kijken wat automatisch betekent. Automatisch betekent dat het zonder menselijke interactie gebeurt, dat het precies weet wat het moet doen en dat zo goed mogelijk uitvoert met zo min mogelijk fouten. Een voorbeeld hiervan zijn automatische stofzuigers, ze botsen wel veel tegen hoeken aan, maar het leert van zijn fouten waardoor menselijke interactie vaak niet nodig is. In de werkelijkheid hebben we weinig echt automatisch, veel automatische apparatuur heeft nog steeds menselijke interactie nodig, maar is dat slecht?

 

Wat is beter?

Automatisch, of handmatig? Beide hebben voordelen en nadelen. De technologie van hedendaagse is nog niet perfect, waardoor automatische apparatuur toch fouten gaat maken. Terwijl alles met de hand doen erg vermoeiend is en veel tijd van ons in beslag neemt. Op dit moment in 2022 ligt dus de keuze aan of je tijd en energie wilt besparen, of dat iets perfect gaat. Het is dus onmogelijk om te zeggen welke van de twee beter is, omdat het ligt aan je voorkeur. Bedrijven kiezen vaak voor automatisch, terwijl artiesten graag handmatig aan de slag willen om zo een perfect werk te maken. De conclusie? Het is jouw keuze.