Olijven versus olijfolie

Olijven versus olijfolie

Het lijkt erop dat de meeste mensen, vooral degenen die van Italiaans eten houden, al redelijk bekend zijn met olijfolie. Dit komt omdat olijfolie vrij algemeen wordt gebruikt als voedsel ingrediënt, vooral voor voedsel dressing. Dit soort olie geeft niet alleen meer smaak aan het eten, maar is ook veel gezonder dan de meeste andere soorten olie. Dit is wat het verbruik van olijfolie over de hele wereld behoorlijk hoog maakt. Interessant is dat deze olie afkomstig is van de vruchten van hetzelfde: olijven. Hoewel olijfolie vrij gebruikelijk is in de culinaire en cosmetische industrie, is het fruit zelf een beetje ongewoon om te worden geconsumeerd.

Waarom olijven zelden direct worden geconsumeerd

Hoewel olijven een beetje zeldzaam zijn om direct te worden geconsumeerd, is dat in feite niet omdat de vruchten oneetbaar of niet lekker zijn. Ze zijn namelijk heerlijk en hebben veel voordelen voor onze gezondheid. Als je goed bekend bent met de voordelen van olijfolie, dan zou je ook bekend moeten zijn met de voordelen van olijven die van de olijfboom komen. De voordelen zijn meestal hetzelfde met de voordelen van olijfolie, maar alleen in een andere vorm. Olijf wordt alleen omgezet in olijfolie om het veelzijdiger te maken. Dat is de enige reden waarom olijven wordt omgezet in olijfolie.

Inhoud van olijven

Aangezien de voordelen van olijven grotendeels hetzelfde zijn als die van olijfolie, kunnen we verwachten dat we inhoud zullen vinden die ook in olijfolie te vinden is. Een olijf bevat vitamine A, C, E, K, B3, B5, B6, ijzers, calcium, magnesium, fosfor, natrium, kalium en veel heilzame inhoud. Interessant is dat, hoewel olijf bekend staat om zijn voordelen voor de huid (vandaar dat het vaak wordt gebruikt als ingrediënten voor cosmetica), het in feite veel meer vitamine A bevat dan vitamine E. Er kan dus worden geconcludeerd dat de vrucht die van de olijfboom komt ook erg goed is voor oogbehandeling.