No cure no pay incassobureau – wat betekent dit eigenlijk?

Incassobureaus no cure no pay zijn tegenwoordig vrij populair, vooral onder kleine bedrijven en ondernemers. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit blogartikel gaan we meer vertellen over no cure no pay incassobureaus en de voordelen voor zowel bedrijven als individuen.

De basisbeginselen

Voor we dieper ingaan op no cure no pay incassobureaus, is het belangrijk om eerst de basisbeginselen van incassobureaus te begrijpen. Een incassobureau is een organisatie die bedrijven helpt bij het innen van onbetaalde vorderingen. Dit kan variëren van het innen van openstaande facturen tot het ophalen van goederen die niet zijn betaald.

Prestatiegericht

No cure no pay incasso bureaus werken op basis van prestatiegerichte betaling. Dit betekent dat ze alleen betaald worden wanneer ze erin slagen om het verschuldigde bedrag te innen. Als het incassobureau er niet in slaagt om het bedrag te incasseren, hoef je niets te betalen.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van het werken met een no cure no pay incassobureau is dat je geen geld hoeft te betalen als het bureau er niet in slaagt om het bedrag te innen. Hierdoor worden de risico’s van het gebruik van een incassobureau sterk verminderd. Je kunt er ook op vertrouwen dat het incassobureau er alles aan zal doen om het bedrag te innen, omdat zij pas betaald krijgen als je betaald krijgt.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat no cure no pay incassobureaus niet gratis zijn. Als het incassobureau er in slaagt om het bedrag te innen, betaal je een percentage van het bedrag als kosten. Dit bedrag varieert van bureau tot bureau en kan tussen de 5% en 25% liggen.

 

Een ander voordeel van het werken met een no cure no pay incassobureau is dat zij vaak over meer middelen beschikken dan individuen of bedrijven. Zij kunnen gebruikmaken van de diensten van advocaten, juristen of andere specialisten om het volledige bedrag te innen. Dit bespaart je tijd, moeite en geld en geeft je de kans om zich te concentreren op je corebusiness.

 

No cure no pay incassobureaus zijn een uitstekende optie voor bedrijven die onbetaalde vorderingen hebben. Het werken met een incassobureau op basis van prestatie betaling is een risicovrije oplossing die ervoor kan zorgen dat je je geld terugkrijgt. Het is echter belangrijk om de mogelijke kosten van het werken met een incassobureau te begrijpen en te onderzoeken voordat je beslist om met een bepaald incassobureau te werken. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.credifin-nederland.nl/.