Magazijninrichting – Maak ruimte voor uw plannen!

Vaak is het niet makkelijk om even een juiste magazijnstelling, legbordstelling, archiefstelling of een palletstelling aan te schaffen voor de zaak. Het is erg belangrijk om je op een aantal punten heel goed voor te bereiden. Want op deze manier kun je de juiste keuzes maken. Je moet niet alleen denken aan de opslag van de goederen. Vraag je zelf ook af waar de magazijnstelling komt te staan. Dit is ook zeer belangrijk om de juiste keuze te maken.

Besteed veel tijd en zorg om de beschikbare ruimte in je gebouw te kiezen voor waar je een magazijnstelling in wilt gaan plaatsen. Om vanaf een magazijnstelling de juiste goederen uit te kunnen kiezen, moet je voldoende ruimte hebben. De kunst, en tevens erg belangrijk, is daarom ook om alles zodanig in te richten zodat de goederen goed toegankelijk zijn. Wanneer je te kleine gangen hebt dan zul je zeer snel merken dat je vaak in de knoei gaat komen. Echter wanneer het gangpaden weer te breed zijn, werkt dit weer niet effectief, en dat is uiteraard erg zonde van het ruimte verlies.

Sommige producten vragen om lage stellingen, maar weer sommige andere producten vragen om hoge stellingen. Dan is het weer verstandig om hogere ruimte te nemen. Hier is de hoogte, echter ook is zeker de toegang zeer belangrijk voor sommige opties. Is de doorgang breed vanwege de toegankelijkheid van de heftruck? Dan dien je ook rekening te houden met de vloer, deze moet goed genoeg zijn. Want het gewicht van de producten wat een heftruck kan dragen is van belang voor de hoogte en daarmee ook voor het onderhoud van de vloer. Daarom zijn er tal van verschillende opties mogelijk bij het kiezen van de juiste magazijnstelling.