Linkbuilding vanuit een plan

Linkbuilding. Waarschijnlijk heb jij er al eerder van gehoord. Het is een hot item voor de online ondernemer die graag goed gevonden wil worden op internet.

Steeds meer mensen zoeken hun weg op internet om zo goed te verdienen. Het zijn niet langer alleen de webshops die vechten om bovenaan de zoekresultaten te staan, maar er worden ook steeds meer online cursussen en webinars gemaakt en gegeven. En natuurlijk wil iedereen zo veel mogelijk klanten naar zich toe trekken. Dat betekent een race naar de top om ervoor te zorgen dat je met jouw dienst of product bovenaan de lijst komt te staan.

Zelf ontdekken is duur

Het internet ontwikkelt zich razend snel. Dat betekent dat er ook steeds weer nieuwe veranderingen zijn om je linkbuilding optimaal in te richten. Natuurlijk kun je dat allemaal zelf gaan uitzoeken. Toch zal het je veel tijd, en daarmee veel geld kosten om dit allemaal zelf uit te zoeken en bij te houden. Grote kans dat je die investering niet wilt maken, omdat dit ten koste gaat van het product of van de dienst die jij aanbiedt. Omdat daar je grote winst zit is het belangrijk je focus goed te houden en om linkbuilding over te laten aan de mensen die er echt verstand van hebben. Gelukkig zijn er bedrijven die zich speciaal voor jou elke dag bezig houden met linkbuilding en het bijhouden van de veranderende regels, zodat zij het optimaal kunnen inrichten voor jou.

Winnende aanpak

Zoals voor zoveel dingen is er ook bij linkbuilding een winnende aanpak. Elke expert kan je vertellen dat je het meest bereikt als je vooraf een goede linkbuilding strategie bedenkt en op papier zet. Welke technieken ga je inzetten om aan de top te komen? Richt je je enkel op links in blogs of ga je ook voor de high quality PR links? Om bij de laatste categorie te komen moet je uiteraard heel goed weten wat je doet. Juist omdat niet iedereen hier terecht komt maakt dat de kwaliteit van deze manier van linkbuilding beter is dan bij een reguliere blog. Tegelijkertijd zal het je ook heel veel tijd kosten om juist deze topkwaliteit van linkbuilding te kunnen bereiken. Met een goede strategie kun je stapsgewijs zorgen dat je deze doelen gaat behalen. Ben jij er klaar voor om goed te gaan scoren? Neem dan eerst even de tijd om een goede strategie te bedenken voordat je van start gaat. Onthoud: hardlopen is doodlopen.