Als ondernemer maak je natuurlijk het liefst zo min mogelijk onkosten. Natuurlijk moet je wat kosten maken om je werk te kunnen doen, maar het is belangrijk om dit zo veel mogelijk binnen de perken te houden. Zo kun je optimaal profiteren van je inkomsten. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om kosten te besparen als ondernemer. 

Kies voor refurbished apparatuur

Als ondernemer heb je vaak heel wat apparatuur nodig. Het is zonde om dit allemaal nieuw te kopen, als het ook goedkoper kan. Natuurlijk is kwaliteit ook belangrijk. Een goede prijs-kwaliteitverhouding vind je in refurbished apparatuur. Zo zijn er verschillende bedrijven waarbij je terechtkan voor refurbished macbooks. Natuurlijk heb je ook een printer nodig. Voor een refurbished printer van hoge kwaliteit kun je terecht bij HP Printer

Ga voor LED verlichting

Heb je een eigen kantoor of magazijn? Dan is die ruimte waarschijnlijk de hele dag verlicht. Ten eerste hoeven natuurlijk niet alle ruimtes de hele dag verlicht te zijn. Vergaderzalen en opslagruimtes die niet de hele dag gebruikt worden, hoeven ook niet de hele dag verlicht te worden. In deze ruimtes kun je dus het beste kiezen voor verlichting met een bewegingssensor. Deze verlichting gaat alleen aan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Daarnaast is het slim om te kiezen voor LED verlichting. Bij TL verlichting gaat namelijk 90% van de energie verloren aan warmte-uitstoot, en dat terwijl je alleen maar licht nodig hebt. Bij LED verlichting is dat niet het geval. Daarnaast zitten er bijna geen trillingen in LED verlichting, waardoor jij en je collega’s productiever zijn en minder snel last krijgen van hoofdpijn. Een win-win situatie dus!

Bespaar kosten op je kantoorpand

Heb je een eigen kantoor, dan is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om deze ruimte goed uit te kiezen. Vaak huur je een kantoorpand en de huur in het midden van een grote stad is natuurlijk veel hoger dan de huur in een dorp of aan de rand van een stad. Vaak maakt het voor bedrijven met kantoren ook niet veel uit waar ze ergens zitten. Krijg je veel klanten of partners op bezoek? Dan is het voor hen vaak juist ook fijner om niet in het centrum van een stad te hoeven zijn in verband met parkeerkosten of überhaupt de mogelijkheid om een parkeerplaats te vinden. Nogmaals een win-win situatie!