Hoe zet je, je mensen zo effectief mogelijk in

Misschien is het voor jou werkelijkheid maar anders beeld het je even in. Je hebt een bedrijf met 50 medewerkers die dag in dag uit aan het werk zijn. Maar hoe zet je nou je mensen zo effectief mogelijk aan het werk? Hoe zorg je dat jouw medewerkers op elk gebied op peil lopen maar ook genoeg pauze hebben? Hoe zorg je dat het loon wat jij uitkeert betaald kan blijven worden en het bedrijf niet in een financiële dip komt? Dit zijn vragen waar jij al bedrijf goed over moet nadenken, het vergt enige tijd om dit te bereiken en het soepel te laten verlopen. De key? Een strategische personeelsplanning!

 

Effectief en fijn werken bespreken

De meeste mensen op kantoor hebben behoefte aan contact en onderling overleg. Ook hebben ze juist behoefte aan rust, denk aan een plek waar even geen mensen je rust verstoren.

Het is verstandig hier ook over na te denken. Hoe werk ik het beste? En hoe kan ik mijn college helpen.

 

Doelen scherp

Het is voor medewerkers belangrijk wat moet ik doen en wat kunnen zij aan. Welke doelen stel ik voor ogen, zijn ze relevant en haalbaar?

Acties zonder doel leiden snel tot tijdverdrijf, te snel doe je te veel of juist te weinig. Belangrijk hierbij is dus om een goede projectplanning neer te zetten. Dit voorkomt onnodig werk en herinnert je aan belangrijke elementen die terug moeten komen. Mocht je dit onderdeel serieus nemen ga je veel beter en sneller je werk kunnen doen, dit is ook bewezen uit verschillende onderzoeken.

 

Acties bewust kiezen

Effectief betekent doeltreffend. Dit moet je dan ook proberen na te streven. Zeker in deze tijd wordt er van alles aan je gevraagd. Leer ‘nee’ te zeggen op het moment dat het niet aansluit bij jou doelen. Sommige mensen hebben hier best moeite mee maar probeer echt nee te zeggen aangezien je anders je eigen doelen voorbij loopt en hier word jij op afgerekend. Doe voor jezelf urenregistratie zodat je duidelijk terug kan reflecteren. Ben ik verder gekomen met mijn doelen? Wat heb ik vandaag gedaan? Was het nuttig? Wat kan ik volgende keer anders doen?

 

Flexplekken

Zeker in een taak wat veel concentratie vereist en best wat tijd is het van belang even niet gestoord te worden. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat dit ook echt niet gebeurt? Allereest zet je alles uit waarop je bereikbaar bent, denk aan je mail uit, telefoon stil en alleen de pagina’s open die je nodig hebt voor je opdracht. Maar ook als werkgever kan je hier goed aan meehelpen. Zorg dat er een aantal flexplekken aanwezig zijn in het kantoor maar zorg hier dan ook voor een flexibele personeelsplanning waarin je zelf kan aangeven wanneer je een flexplek nodig hebt voor een job.

 

Sluit je werkdag af

Voor veel mensen zal het raar klinken maar jouw werkdag is bijv. 8 tot 5 daarbuiten om ben je niet aan werk dus doe je niks voor werk. Sluit je werkdag echt af! Doe dit door de laatste 15 min van de dag even terug te blikken wat heb ik gedaan en de projecten die aan het doen was ook echt af te sluiten ook kan je daar terug blikken op de urenregistratie van personeel. Leg vervolgens alles klaar voor morgen zodat je direct kan beginnen met je werkzaamheden. 

 

Met deze tips voor werknemers en werkgevers zal je jezelf zeker een stukje omhoog tillen! Succes!