robotcell

De robotisering van productieprocessen is tegenwoordig geen verleden tijd meer en een vision systeem is zodoende ook essentieel geworden in de procesindustrie. Alles wordt steeds moderner, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Hierdoor is het belangrijk dat wij, niet alleen de werkgevers, maar ook de werknemers met de tijd meegaan. Misschien vind je het lastig om te bepalen wat voor baan nou eigenlijk bij je past. Dan kan je een bepaald aantal dingen doen. Is een technische baan wat meer voor jou geschikt of misschien een wat minder technischere baan. Hieronder een aantal dingen waar je op kunt letten om een baan te kiezen die goed bij jou past!

Kijk naar je kwaliteiten

Allereerst is het belangrijk om te kijken of een technische baan bij jou past en daarom even alle voor en tegens op een rijtje te zetten. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een schrift te pakken en een pen en te gaan denken aan het verleden wat je als kind op de basisschool en als tiener op de middelbare school aan kwaliteiten had. Zijn dit de wat technische aspecten zoals wiskunde, scheikunde, biologie of natuurkunde, dan zit je al gauw aan de wat technische kant van de arbeidsmarkt.

Loop verschillende stages

Ten tweede kun je, als je nog student bent of in een wat eerdere fase van je van je leven nog bent, je stages lopen, zoals bijvoorbeeld in de procesindustrie waarin je kunt zien hoe een robotcel de procesindustrie verbetert. Dit kunnen snuffelstages zijn of misschien via je persoonlijke netwerk om zo te bepalen of misschien het werken in een bepaald productieproces of robotisering iets voor jou is en kan je al gauw afhaken als het niet bij je past. Dit leidt dan ook weer tot een win win situatie zowel voor de werkgever als voor jou als werknemer, omdat je wel blij moet zijn met het werk wat je doet. Een blije werknemer straalt meer zelfvertrouwen uit en zorgt uiteindelijk voor betere kwaliteiten op het werk.