Expertise in spuitgieten kunststof

spuitgieten kunststof

Kunststof is een product wat je vrijwel overal tegenkomt. Door dit op de juiste manier te verhitten is het mogelijk om het in ieder gewenst vorm te gieten. In de praktijk wordt dit ook wel spuitgieten kunststof genoemd. Maar wat kan je hier eigenlijk mee realiseren? En wat heb je er voor nodig om het proces uit te voeren?

Bij kunststof spuitgieten wordt het granulaat verhit tot het vloeibaar is. Vervolgens zal het via een spuitmond in de matrijs worden gespoten. Een matrijs is altijd koud waardoor de stolling van het granulaat vrijwel meteen gebeuren zal. Uiteraard zal er bij het ontwerpen van een nieuw product ook gekeken moeten worden naar een matrijs. Voor ieder product is er namelijk een matrijs wat hierop speciaal is ontworpen.  

Als het ontwerp gereed is zal de matrijs worden ontworpen. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg. Wanneer hier akkoord op is gegeven start het proces direct. Dit houdt in dat je dankzij de vol automatische machines snel jouw product zal zien. Tevens hoeven de producten na het spuitgieten niet meer te worden bewerkt.

metron

Expertise en kennis wat loont

Ongeacht of dat je een product wilt vervaardigen met één of twee soorten materiaal. Kennis op dit gebied is zeer belangrijk. Je wilt immers jouw product op de markt brengen met het juiste materiaal. Verdiep je dus eerst in het materiaal wat je wenst te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld metaal met kunststof samenvoegen. Dit wordt ook nog wel een 2k spuitgieten of overmolding genoemd.