Een goede ondernemerscoach? Hier kijk je naar

Als je een goede ondernemerscoach zoekt moet je letten op allemaal verschillende dingen. Tibor en andere bedrijven zullen je van alles en nog wat vertellen maar in dit artikel vertel ik je over wat ze jou niet vertellen. Een goede ondernemerscoach is iemand die echt geïnteresseerd is in jouw success en je niet ziet als een product voor hun eigen gewin. Het is dan ook geen toeval dat in het verleden een ondernemerscoach niet echt een beroep was. Het is ontstaan door de moderne hyper-specialisatie die je overal ziet. Vroeger en nu nog steeds eigenlijk legde men de focus meer op bronnen van inspiratie (de muzen bijvoorbeeld) of op bronnen van geld. Als je immers geld en inspiratie hebt dan kun je al heel erg ver komen. Maar tegenwoordig is er meer dan dat nodig.

Hij of zij is buiten sessies bereikbaar

Wanneer je zoekt naar een ondernemerscoach moet je op verschillende dingen letten. Zeggen dat je iemand moet vinden die daadwerkelijk geïnteresseerd is in jou is nauwelijks de moeite waard. Dus hier zijn een paar groene vlaggen waaraan je een goede ondernemerscoach kan herkennen. De coach moet vaak en gemakkelijk bereikbaar zijn. Een coach die alleen maar bereikbaar is terwijl je in een betaalde sessie is, is of een verschrikkelijke goede coach of is meer uit op zijn gewin dan jouw gewin. Sinds het onwaarschijnlijk is dat je een super goede coach vindt is dit een slecht teken. Ik zeg niet dat ze 24/7 bereikbaar moeten zijn. Dat zou idioot zijn. Maar een beetje tijd investeren in communicatie en socializen is een teken dat ze om jou geven.

Ze gaan het gesprek aan met jou

Elke persoon is aan het eind van de dag uniek. Dus is het onmogelijk om een formule te pakken en die toe te passen stap-voor-stap. Natuurlijk moet je ook weer niet de formule compleet ontwijken. Je wilt een hybride plan hebben waar de success formule aanwezig is maar er wordt ook ruimte gemaakt voor jou als persoon. Een goed voorbeeld van hoe je dit verkeerd kunt doen is school. Ik heb adhd (attention deficit hyperactivity disorder) wat betekent dat ik snel interesse heb en verlies in dingen en de wereld heel anders bekijk. Voor mij was school soms uitermate frustrerend omdat ik gedwongen werd om iets te doen. Voor mensen onbekend met het fenomeen. Mensen met ADHD zijn uitzonderlijk koppig en zullen soms nog liever de hele boel saboteren dan een bevel opvolgen. Je kunt vast wel zien waarom school soms lastig was