Draagvlak creëren voor tijdregistratie

Geen enkele medewerker zegt dat hij tijdregistratie leuk vindt. Dat is niet gek, maar toch is tijdregistratie waardevol en belangrijk voor een organisatie. Je wilt graag dat tijdregistratie accuraat gebeurd, zo schrijf je makkelijk facturen uit en weet je ook precies welke projecten over het budget heen gaan. Onder andere deze inzichten maken tijdregistratie waardevol. In dit artikel leggen wij je uit hoe je draagvlak creëert. 

Waarom? 

Urenregistratie is niet leuk. Voor veel medewerkers voelt het alsof je wordt bekeken en gecontroleerd. Leg daarom uit waarom het belangrijk is voor jouw organisatie en neem je team mee in deze motivatie. Wanneer een team inziet waarom iets belangrijk is, dan is de weerstand ook lager. 

 

Welke motivatie kun je aandragen? Uren verantwoording naar de klant, onderzoek of projecten rendabel zijn, voorgang van het project, weten of de planning realistisch is en inzicht waar uren weglekken. En zo zijn er nog meer motivaties om je uren bij te houden. Uiteindelijk komt het allemaal neer op efficiënt samen leren werken en productief zijn voor je klant. 

 

Nu jouw team weet waarom het belangrijk is, is de weerstand kleiner. Benoem ook zeker altijd het doel zeker niet om iemand op de vingers te tikken, maar dat het gaat om het grote plaatje. 

Maak het makkelijk 

Tijdregistratie moet nooit ingewikkeld zijn en al helemaal niet gevoelig zijn voor fouten. Daarom is het slim om medewerkers toegang te geven tot bijvoorbeeld een app die goed werkt. Zorg ervoor dat je een systeem gebruikt dat makkelijk is en waar jouw team mee uit de voeten kan. 

 

Zorg er niet alleen voor dat jouw team ermee uit de voeten kan, maar ook het gekoppeld is met bijvoorbeeld jouw boekhouding en facturatie. Dat scheelt enorm veel tijd. 

Maak het leuk

Medewerkers voelen zich veelal bekeken door urenregistratie. Maak het daarom leuk! Geef een beloning voor medewerkers die hun uren trouw schrijven. Laat het team zijn bevindingen delen over de uren die worden geregistreerd. Is er vooruitgang of juist niet? Samen delen maakt het leuker en waardevol! 

 

Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om urenregistratie leuker te maken, maar ook de meerwaarde te laten zien van urenregistratie. Je merkt namelijk dat mensen efficiënter willen en kunnen werken dankzij urenregistratie. Het inzicht wat je hieruit verkrijgt, is enorm waardevol. Zo wordt het voor het hele team leuk, waardevol en doen medewerkers ook daadwerkelijk mee.