De voordelen van executive search om gekwalificeerde vrouwelijke kandidaten te vinden

Het vervullen van een vacature op senior niveau kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je op zoek bent naar een gekwalificeerde vrouw om de functie te vervullen. Maar wist je dat executive search je kan helpen de perfecte kandidaat te vinden? Executive search bureaus zijn gespecialiseerd in het vinden en werven van toptalent voor zowel interim- als vaste functies. In dit artikel bespreek ik slechts enkele voordelen van het gebruik van executive search bij het vervullen van een vrouwelijke vacature.

Je krijgt toegang tot passieve kandidaten

Als je executive search gebruikt om kandidaten te vinden voor je openstaande functie, heb je direct toegang tot een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten dan wanneer je zelf op zoek zou gaan. Dat komt omdat veel hooggekwalificeerde vrouwen niet actief op zoek zijn naar een nieuwe functie – ze zijn tevreden met hun huidige functie. Maar dat betekent niet dat ze niet staan te springen om een nieuwe uitdaging aan te gaan als de juiste gelegenheid zich voordoet.

Executive search vrouwen hebben relaties opgebouwd met dit soort kandidaten en weten hoe ze te bereiken. Dit betekent dat als je samenwerkt met een executive search bureau, je toegang hebt tot gekwalificeerde vrouwelijke kandidaten die je zelf misschien niet had kunnen bereiken.

Je kunt je concentreren op het runnen van je bedrijf

Het zelf zoeken naar een senior-level kandidaat kan al snel een full-time baan worden – een baan die afbreuk doet aan het runnen van je bedrijf. Als je echter samenwerkt met een executive search bureau, kun je het grootste deel van het werk voor het invullen van je vacature uit handen geven, zodat je je kunt concentreren op waar je goed in bent: het runnen van je bedrijf. En omdat executive search bureaus op contingency basis werken (wat betekent dat ze alleen betaald krijgen als ze met succes een kandidaat in jouw openstaande functie plaatsen), kun je er zeker van zijn dat ze net zo geïnteresseerd zijn in het vinden van de perfecte kandidaat als jij.

Je bespaart tijd

Het vinden van de perfecte kandidaat kost tijd die je beter kunt besteden aan het runnen van je bedrijf en aan andere belangrijke taken. Dat is waar executive search om de hoek komt kijken. Omdat executive search bureaus elke dag op zoek gaan, weten ze precies waar ze moeten zoeken en welke kandidaten het beste bij jouw organisatie passen. Sterker nog, veel zoekopdrachten worden in acht weken of minder afgerond. Dus als je op zoek bent naar een snelle doorlooptijd, dan is een samenwerking met een bureau voor executive search zeker de aangewezen weg.

Bron: devroedtenthierry.nl