Bedrijfskrediet aanvragen: waarvoor en hoe? 

Heb je een eigen onderneming? Het is dan mogelijk dat je soms voor onverwachte kosten komt of dat je juist weet dat je geld nodig hebt voor de onderneming. Hiervoor kan je een bedrijfskrediet aanvragen. Een bedrijfskrediet is als het ware een geldbedrag waar je geld kan opnemen. Hierbij kan je zelf kiezen wanneer je geld opneemt en hoeveel. Dit betaal je uiteindelijk met rente terug. Wil je weten hoe je bedrijfskrediet kan aanvragen en waarvoor je het kan inzetten? Lees dan snel verder.

Personeel uitbreiden

Eén van de redenen om bedrijfskrediet aan te vragen, is om meer personeel aan te kunnen nemen. Het gebeurt vaak dat je onderneming opeens een veel groter succes is dan dat je in de eerste instantie had verwacht. Op dat moment heb je waarschijnlijk meer personeel nodig zodat de onderneming goed draait en blijft draaien. Om het personeel salaris te kunnen betalen, heb je dus geld nodig. Heb je daar eerst wat meer financiële middelen voor nodig? Dan kan je een bedrijfskrediet aanvragen. Op deze manier kan je het salaris betalen aan je personeel zodat iedereen tevreden is.

Bedrijfspand aanpakken

Heb je op dit moment geen bedrijfspand en zou je er graag één willen? Of is het van belang om het bedrijfspand te verbouwen? In dat geval kan je een bedrijfskrediet aanvragen om dit te kunnen bekostigen. Dit is een veelvoorkomende reden om bedrijfskrediet aan te vragen. Lening bedrijf zorgt er dan voor dat jij een bedrijfspand kan gaan huren waardoor je waarschijnlijk een grotere omzet gaat draaien. Heb je nieuwe verf nodig en kan de vloer in je bedrijfspand ook vervangen worden? Met het bedrijfskrediet is dit allemaal geen probleem.

Investeren

Je kan het bedrijfskrediet aanvragen om te investeren in verschillende dingen voor je onderneming. Eén van deze dingen kunnen machines zijn. Machines zijn over het algemeen erg prijzig waardoor je genoeg financiële middelen moet hebben om het te kunnen betalen om problemen te voorkomen. Verder kan je het bedrijfskrediet gebruiken om een bedrijfsauto aan te schaffen. Dit kan namelijk anders ook een grote uitgave zijn. Zie je dat er veel vraag is naar je producten? Dan kan je met het bedrijfskrediet meer voorraad inkopen. Hierdoor weet je zeker dat er genoeg voorraad is voor de klanten.

En hoe aanvragen?

Een bedrijfskrediet kan je online aanvragen wanneer je onderneming een eenmanszaak, vof, maatschap of bv is. Het enige wat je bij de hand moet hebben, zijn de jaarrekeningen en transactiedata. Aan de hand daarvan krijg je een voorstel die je kan weigeren of natuurlijk accepteren. Mogelijk zijn er meer documenten nodig. Nadat alles afgerond is, moet je door middel van je bank je identiteit aantonen en vervolgens moet je het aanbod nog ondertekenen. Financiering bedrijf is met een bedrijfskrediet zo geregeld.